Meld je snel aan voor ons nieuwe forum!

nieuws

Meld je snel aan voor ons nieuwe forum!

Foto: donateurs schrijven zich in ten bate van de collecte voor Sanatorium Zonnestraal // Stadsarchief Amsterdam

20 januari 2022

We begonnen op velehanden.nl om de doodsoorzakenregisters van Amsterdam te digitaliseren door middel van crowdsourcing: honderden vrijwilligers hielpen ons online met het invoeren van de registers in een database. Toen die gigantische klus geklaard was wilden we nóg meer bronnen digitaliseren. We begonnen onze eigen Citizen Science Community en verhuisden naar ning.com. Nu we echter al een tijdje een eigen website hebben wordt het hoog tijd om deze community volledig te integreren. Een forum is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van.

Vanaf nu kun je ons nieuwe forum bezoeken: dit forum is eigenlijk niet veel anders dan het oude. Het forum stelt je in staat om in contact te komen met de citizen scientists die ons helpen met het digitaliseren van interessante bronnen. Je kunt vragen stellen of beantwoorden over bijvoorbeeld moeilijke leesbare teksten of onbekende historische begrippen. Of je kunt bijzonderheden met elkaar delen over invoerwerk, Amsterdam of andere relevante zaken.

Een ding is veranderd: het nieuwe forum staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Iedereen die zich aanmeldt via deze website heeft toegang tot het forum en kan berichten plaatsen. Zo kunnen we hopelijk zoveel mogelijk mensen bereiken met de prachtige bronnen en onderzoeksmaterie binnen ons project.

Ben jij nieuwsgiering? Je aanmelden is simpel: ga naar www.doodinamsterdam.nl/aanmelden en maakt een account aan! Wil je helpen met het digitaliseren van archiefstukken? Stuur een e-mail naar history.health@let.ru.nl en vraag hoe jij ons kan helpen als citizen scientist!

We hopen dat het nieuwe forum bevalt. Om niet alle berichten van het oude forum verloren te laten gaan hebben we de laatste tien berichten op het nieuwe forum geplaatst.

1 gedachte over “Meld je snel aan voor ons nieuwe forum!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *